Testimonials

Sporten op hoog niveau weer mogelijk
Sinds april 2007 kom ik met mijn zoon Patrick bij Betty. Aanleiding hiervoor was zijn enorme benauwdheid tijdens een internationaal judotoernooi in het buitenland. Hij heeft al jaren inspanningsastma en gebruikt daarvoor ook medicatie. Hij judoot op hoog niveau en ondervond weinig tot geen last van zijn inspanningsastma. Totdat hij dus zo enorm benauwd werd in de sporthal. Ik had dat nog nooit zo erg bij hem gezien.

Op advies van derden ben ik bij Betty terechtgekomen. Naast zijn inspanningsastma heeft hij ook nog wel eens last van eczeem en allerlei allergieën. De combinatie benauwd zijn en zijn allergieën waren redenen om zowel longarts als Betty te bezoeken. De longarts constateerde dat de mate waarin hij inspanningsastma heeft in de loop van de jaren niet anders is geworden. Voor de andere kwalen zou homeopathie een grote rol kunnen betekenen. Betty heeft mij in ieder geval geleerd dat de kwalen die je hebt niet in een keer verdwijnen. Je moet het zien als een ui die steeds verder afgepeld wordt, totdat je bij de kern komt. Ook door middel van bioresonantie zijn een aantal kwalen verminderd. Het mooie van bioresonantie is dat er in het lichaam waarden gemeten worden, die een negatief invloed kunnen hebben op het hele gestel, zonder dat je daar last van hebt. Voor een topsporter als Patrick is het mooi dat deze ‘klachten’ opgeheven kunnen worden, zodat hij optimaal kan functioneren.

We zijn nu een jaar verder. Patrick heeft in ieder geval geen aanval meer gehad (ook niet in de sporthal in het buitenland). Onlangs is Patrick ook behandeld voor een blessure in combinatie met fysiotherapie. Naast de behandelingen bij de fysiotherapeut kreeg Patrick bij Betty behandelingen om de pijn te bestrijden. Blokkades die de energiebanen verstoorden werden door deze behandelingen opgeheven, zodat de blessure sneller genas. De combinatie fysiotherapie en homeopathie is heel goed bevallen. De fysiotherapeut gaf aan dat hij wel pijnstilling kan geven, maar dat het beter is om bij Betty langs te gaan voor pijnbestrijding, zodat ook de werking van de homeopathische middelen die Patrick gebruikt niet teniet gedaan wordt. Homeopathie begint steeds meer in ons systeem te komen. In ieder geval merken we dat de behandeling die Patrick heeft ondergaan vruchten afwerpen. Voor zijn topsport is het fantastisch.

Tieneke Abbink

Basiscursus homeopathie erg leerzaam
Sinds mei 2002 ben ik de trotse moeder van een fantastische zoon. Helaas is een kind wel eens ziek en hypochondertje als ik ben raakte ik dan meteen in paniek en belde dan mijn zus of de huisarts. Nadat ik mijn zus voor de zoveelste keer belde omdat de kleine niet zo lekker was vertelde ze me dat Betty een cursus gaf over kinderen en gezondheid en of deze cursus niet iets voor mij zou zijn. Nou dat leek mij dus wel wat dus melde ik me aan.

Tijdens de cursus heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed naar je kind te kijken en luisteren en dat je dan samen met je eerste hulp kit een heel eind komt. We hebben het gehad over de basiskennis van de homeopathie (wat te doen bij vallen, koorst tanden krijgen etc.), een ankertje zetten, chacra’s (met een fantastisch lied om samen met je kind te zingen) en nog veel meer. Ook hebben we het gehad over het nut en de gevaren van vaccineren, ik ben ervan geschrokken dat we onze kinderen zonder dat we daarvan op de hoogte zijn bloot stellen aan de gevaren die het vaccineren met zich meebrengt. Betty gaf hier heel duidelijk en objectief informatie over.

Nu ik deze cursus heb gedaan moeten vele in mijn omgeving eraan geloven. Onderstaand een aantal toepassingen van de afgelopen maand:
– Buurvrouw breekt enkel: Arnica en daarna Symphytum
– Kind valt met oor tegen de tafel (meteen bont en blauw): Arnica
– Kind heeft koorts (39,4C) met veel kwijlen en geur uit de mond: Mercurius
– Kind valt van fiets: Arnica en Hypercal-tinctuur om te ontsmetten (plus een Bert en Ernie pleister).
– Collega heeft een kater: Nux Vomica.
– Zelf een wond die niet beter werd: Hypercal-zalf

Kortom de meeste valpartijen worden nu door mij opgelost met een korreltje Arnica en een kusje en ook bij koorts, tanden/kiezen en diaree biedt de eerste hulp kit uitkomst. Via deze weg wil ik dan ook graag Betty, Sandra en alle mede cursisten bedanken voor drie fantastische avonden vol informatie, leermomenten en gezelligheid.

Elsemiek Ocenasek-Kunst

Mijn dochter is weer opgebloeid
Onze dochter (6 jaar) zat al een tijdje niet zo lekker in haar vel en we konden er maar niet achter komen wat er precies aan de hand was. Zonder er meteen een etiket op te plakken werd door de gesprekken met Betty al snel duidelijk dat onze dochter een gevoelig meisje is, dat haar ervaringen intens doorleefd.

Door oa met … kaartjes te werken kon onze dochter beter benoemen waar het verdriet en de boosheid over ging. Betty bezit het talent om op een prachtige, open manier te communiceren met kinderen. Dat geeft veel inzicht. Thuis gebruiken we deze kaartjes nu ook. Betty heeft de behandeling ondersteund met homeopathische druppels. Al na een paar weken merkten wij een groot verschil. Onze dochter ging beter slapen, werd rustiger en langzaam zagen we ons vrolijke meisje weer tevoorschijn komen.

Marielle

Schatkistje met Nicky

Sanne is bij Nicky geweest omdat zij gepest werd op school. Zij vond het lastig om thuis te vertellen over het gepest worden. Sanne was bang om ruzie te krijgen of het pesten erger te maken. Het liefst hield zij iedereen te vriend thuis en op school. Het pestgedrag had invloed op haar emoties waardoor er eetproblematiek ontstond. Door middel van gesprekken en oefeningen met Nicky is het Sanne gelukt om te praten als haar iets dwars zit. Ik was hier zo blij mee als moeder, nu konden we het tenminste aanpakken! Bovendien staat Sanne sterker in haar schoenen en komt beter voor zichzelf op. Verder is ze minder onzeker en zijn de eetproblemen verdwenen. Fijn aan de gesprekken met Nicky was haar geduld met Sanne. Verder vonden wij dat Nicky goed contact maakte met Sanne en hierdoor goed inzicht had in de problematiek. De praktische tips die wij van haar hebben gekregen, hebben ons erg geholpen.

Moeder van Sanne

Training Schatkistje
Regelmatig wordt onze zoon (9 jaar) op een negatieve manier door anderen aangesproken op zijn (drukke) gedrag. Als je het maar vaak genoeg hoort, ga je het vanzelf geloven, dat “druk zijn” alleen maar vervelend en lastig is.
Je kunt je niet voorstellen wat dat met het zelfbeeld van een kind doet.

De schatkist-methode stelt een kind op een positieve manier vragen over zichzelf, zijn omgeving, vrienden en school. Het is fijn om te zien, dat hij door over deze vragen na te denken, de leuke kanten van zijn karakter (her) ontdekt.

Ook de oefeningen die af en toe voorbij komen en die we als gezin samen met hem doen, dragen bij aan een net iets andere manier van benaderen en een positiever zelfbeeld.
Als alles soms zo moeilijk lijkt te gaan, kan het heel veel verschil maken, wanneer je de fijne en leuke dingen naar boven weer te halen.
Onze ervaring is, dat de schatkist-methode daar op een goede manier aan meewerkt.
Het invullen van de vragen wordt door onze zoon niet als lastig huiswerk ervaren, maar als een soort ontdekkingsreis. Zo zijn we samen al een aantal keer tot leuke onverwachte inzichten gekomen. Niet alleen over hem, maar zeker ook over ons gezin.
Kleine cadeautjes.

Ingrid

Ik kan weer borstvoeding geven
‘Dankzij de deskundigheid van Betty en vooral haar voortdurende inzet om onze klachten te verhelpen, is het gelukt om van hardnekkige spruw af te komen. Destijds had ik alle reguliere middelen geprobeerd. Uiteindelijk werd ik door een lactatiekundige doorverwezen naar Betty Schouten (het Centrum voor Homeopathie en Vitaliteit) omdat zij ook niet meer wist wat er aan gedaan kon worden. Door Betty’s benadering, waarbij ze heel goed luistert en je altijd serieus neemt, hebben we uiteindelijk het goede middel gevonden en verdween de spruw. Hierdoor heb ik mijn dochter tien maanden borstvoeding kunnen geven.

Recent ben ik bevallen van een zoon en wederom stak spruw de kop. Dankzij Betty’s inzet, haar ‘kunst’ om goed te luisteren en door haar deskundigheid, wordt de spruw ook nu weer goed aangepakt. Hierdoor kan ik nog steeds
borstvoeding geven en heb ik er alle vertrouwen in borstvoeding te kunnen
blijven geven zolang ikzelf prettig vind.’

Lisette van Doorn

Een levensluchtige dochter terug met bio-resonantie
Onze dochter van 6 jr was erg zwak en had veel buikpijn. De huisarts kwam er niet achter wat er met haar aan de hand was. Met Bio-resonantie was met een behandeling duidelijk dat ze niet tegen gluten kon. Twee jaar later hebben we een zeer levenslustig en vrolijk meisje die flink gegroeid is.

Beatrix

Schatkistje Joep
We kwamen bij Betty met Joep met buikpijn. Hij heeft het al een aantal weken. Het wordt erger en de arts kan helaas niet vinden. Joep is 7 jaar en zit op de basisschool.
Hij is een hele gevoelige jongen die zijn plek in de klas nog niet helemaal heeft gevonden. Het is spannend voor hem.
Na de meting komt Betty er achter dat Joep niet zo goed tegen melk kan. Hij krijgt een homeopathisch middel en zij vraagt ons om –tijdelijk- met melk te stoppen. Hij krijgt een middel wat de darmen ondersteuning geeft en een homeopathisch middel wat hem algeheel en emotioneel sterker maakt.

Na enkele weken voelt Joep zich veel beter. Hij kan weer melk drinken en voelt zich ook in de klas een stuk veiliger. Heeft vrienden gemaakt en kan zeggen dat zijn buik echt opgelucht is. Om Joep nog meer te helpen met zijn gevoel, worden we geadviseerd om nog enkele keren te komen voor het Schatkistje.
Dit is specifiek op kinderen en hun ouders gericht om te helpen, emotioneel sterker te worden en beter te leren om gevoelens te herkennen en te uiten. Binnenkort starten we met Joep met zijn schatkistje.

Moeder van Ellen